Schrijf je in
Schrijf je hieronder in met jouw email adres en mis nooit een Soulnote 
Bedankt voor het inschrijven!

Essentiële Oils zijn eigenlijk de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. De Oils worden doorgaans gewonnen door stoomdestillatie of door compressie. De essentiële oils zijn daardoor 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn het gewas zelf.

Hoe werken essentiële oils

De structuur van de essentiële oils zit zo in elkaar dat ze snel in onze cellen kunnen doordringen. Iedere oil heeft zijn eigen kwaliteit en eigenschappen op de diverse niveaus. Ze ruiken precies naar het soort plant waarvan het is gewonnen. Dit betekent dat sommige oils niet heel lekker ruiken. De oils van Young Living hebben geen toevoegen en dus geen gemanipuleerde geuren.

Aromatisch

Dat ruiken van geur een grote invloed op je kan hebben is wel bekend. De moleculen van essentiële oils worden via de neus heel makkelijk doorgevoerd naar onze hersenen, binnen 22 seconden. In de hersenen ligt ons limbisch systeem, deze is betrokken bij onze emoties, overtuigingen en emotioneel geheugen. Zo hebben de oils dus invloed op het emotioneel en spiritueel niveau.
Young Living heeft diverse diffusers in het assortiment welke werken met koud verneveling. Zo worden demoleculaire structuren van de oils niet aantast en kunnen ze optimaal hun werk doen. Naast gebruik in een diffuser is het ook mogelijk om de oils rechtstreeks vanuit het flesje te inhaleren. Ook kun je een druppel in je hand te laten vallen en deze rond wrijven. Dan vorm je een “tentje” om je neus en mond en kun je het aroma van de oil inademen.

Topicaal

Oils van Young Living zijn ook te gebruiken op de huid. De moleculen zijn super klein en worden daardoor, via de huid, snel opgenomen in onze bloedbaan. Het duurt ongeveer 20 seconden voordat een oil is doorgedrongen en 20 minuten voordat deze is opgenomen in elke cel van ons lichaam. Je kunt je voorstellen hoe goed de oils daar hun werk kunnen doen. Om de oils je smeren kun je deze toevoegen aan een rollenflesjes waar je de oils meteen in kunt verdunnen. De werking van de oils neemt niet of met verdunnen, de opnamen door de huid gaat zo zelf makkelijk en irritatie kun je voorkomen.

Oils die je gebruikt voor emotionele spirituele ondersteuning kun je smeren op de energiepunten van je lichaam, de chakra’s. Voor lichamelijke ondersteuning zijn deze oils ook geschikt.

Inwendig

Veel oils van Young Living zijn geschikt voor inname. In Europa vallen de oils echter onder de cosmetica wet. Speciaal daarom heeft Young Living de Plus lijn uitgebracht. Oils die geselecteerd zijn voor inname en onder de voedingssupplementen vallen. Deze flesjes bevatten exact dezelfde oils maar zijn dus wettelijk goedgekeurd voor inname. De oils kun je innemen door ze toe te voegen aan je water of door ze te gebruiken bij het bereiden van je favoriete gerecht of taart. Young Living heeft ook plantaardige capsules in het assortiment waar je de oil van je keuze in kunt doen. Zo kun je je lichaam van binnenuit ondersteunen.

Kennis en kunde

Om het beste uit de oils te kunnen halen heb ik van alle oils een uitgebreide beschrijving met informatie over de werking en toepassingen. Natuurlijk help ik je graag verder in wat de oils ook voor jou op de lange termijn kunnen betekenen. Door de diversiteit in toepassingen zijn deze oils ook een prachtige toevoeging aan een non-toxic lifestyle.

Veel toepassingen en ideeën vind je in mijn gratis magazine. Speciaal geschreven voor jou!